rice
spice
nice

Kogte hvide ris

Kog de perfekte ris

I Wokshop er vores mål at levere så frisk og autentisk thai mad – til så mange som muligt. Men vi ved, at man ikke altid kan komme til restauranterne. 

Vi vil ikke snyde dig for muligheden for at lave thaimad derhjemme!  Du kan komme langt med sprøde, friske grøntsager og lækre aromatiske krydderurter til god thaimad. 

Når du  laver mad derhjemme, kan du selv vælge hvor stærk, krydret, sur eller sød din thaimad skal være.  Men hvor er du uden velkogt ris?

Derfor får du her min egen opskrift på gode ris. Ris skal være perfekte, og det kan være svært at opnå, hvis man ikke har en riskoger. Denne opskrift på kogte ris kan du lave derhjemme i en gryde. 

Så meget skal du bruge

Til 2 personer skal du bruge:

100 ml vand

200 g jasminris

Tilberedningstid:  Cirka 20 minutter.Sådan gør du

Kogning af ris er primært afhængig af om det er nye eller nye eller ældre ris. Nye ris har behov for mindre vand.

Sådan gør du

Skyl risen i koldt vand. Skift vand/skyld, indtil vandet er klart.

Bring vandet og risen i kog.

Når det koger sætter du låg på. Fjern ikke låg under hele nedenstående process.

Kog risen i 15 minutter.

Lad dem hvile 10
minutter før servering for de perfekte ris.

Hvorfor skal de kogte ris være jasmin ris?

Jasmin ris er den rissort, man får i Thailand. Derfor er det den rissort, vi bruger til vores retter. Jasmin ris har en særlig blomsteragtig, aromatisk duft og smag. 

Jasmin ris bruges fordi de bliver lidt klistret efter kogning. Netop det, at de bliver lidt klistret gør, at det er nemmere at spise dem med pinde sammen med den ret de er lavet til. 

Bliver risene ikke perfekte? 

Bestil da hos os, hvis det er for bøvlet at få risene perfekte!

rice
is
nice

Når jeg siger ‘min’ opskrift, så det det fordi det er den, jeg selv bruger. Jeg hedder Kenneth Heske. Det er mig, der er manden bag den første Wokshop. Den åbnede i Ny Adelgade i København. Siden har jeg delt min kærlighed til autentisk thaimad via flere restauranter.

Og det er min kærlighed til Thailand, der ligger bag. For da jeg besøgte Thailand første gang, ramte det mig direkte i hjertet. Jeg blev bidt. Stemningen var ‘smile, share, relax.’ 

Det er det, jeg forsøger at bringe ind i mine restauranter: Autentisk thaimad tilberedt af thaikokke med friske råvarer tilsat ‘feel good’-stemningen, smil og hygge. 

Du må drømme dig til sol og bare fødder i vandkanten. Men vi gør en dyd ud af resten i restauranterne. Vi vil gerne indrette dem, så de er æstetisk smukke og samtidig en hyggelig ramme om den fantastiske thaimad. Jeg vil gerne give dig ‘a bite of Thailand’. Jeg håber, du vil nyde maden, omgivelserne og samværet. Mere kan jeg ikke drømme om.

Kenneth Heske