Portioner: 2 personer

Forberedelse: 10 minutter

Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 300 gram skåret kyllingebryst
  • Olivenolie til stegning
  • 80 gram lange grønne bønner
  • 30 gram panang karrypasta
  • 400 ml kokosmælk
  • 20 ml fiskesauce
  • 10 gram palmesukker
  • Sød thaibasilikum
  • Kaffirlime blade
  • Strimlet frisk chili

Lav panang som på en ægte thailandsk restaurant

Panang karry er kendt for sin dybe, komplekse og krydrede smag. Den har en perfekt balance mellem sødme og syre, og så har den en fantastisk sammenblanding af krydderier og fedme, som kommer fra kokosmælken.

Vil du selv prøve kræfter med at lave en lækker ret med panang kylling? Her får du vores helt specielle opskrift. Er du ikke den største fan af kylling, kan du altid prøve retten med en anden proteinkilde såsom oksekød eller tofu, alt efter hvad du bedst kan lide.

Er du i tvivl om, hvor du finder ingredienser såsom sød thaibasilikum og kaffir limeblade, finder du dem typisk i asiatiske specialbutikker. Her kan du også finde særligt lækre karrypastaer.

Du kan også bestille denne ret hos din lokale Wokshop og slippe for at lave den selv.

Sådan gør du

  1. Steg det skårne kyllingebryst på panden, indtil det er blevet gennemstegt.
  2. Du skal simre halvdelen af kokosmælken i en gryde et par minutter. Tilsæt derefter karrypastaen og fortsæt med at røre, indtil den er helt fortyndet og duftende. Rør ofte i bunden af gryden for at forhindre, at det brænder på. Tilsæt gradvist mere kokosmælk, hvis karrypastaen er for tør.
  3. Når du kan se karrypastaen flyde i overfladen, skal du tilsætte palmesukker og fiskesauce.
  4. Tilsæt den resterende kokosmælk efter behov, og bring hele blandingen i kog.
  5. Smag til og justér krydringen efter behov. Smag til efter styrke, og tilsæt salt eller sødme alt efter behov.
  6. Tilsæt de lange grønne bønner og lad dem koge nogle minutter, sluk derefter varmen og gør klar til servering.
  7. Pynt retten med sød thaibasilikum, strimlet frisk chili og kaffir limeblade lige inden serveringen. Spis retten med jasminris til.