tasty
spring
rolls

Spring rolls

Hjemmelavede forårsruller – autentisk thaistyle

Forårsruller smager godt. Når noget er hjemmelavet, smager det endnu bedre. Så det må betyde, at hjemmelavede forårsruller smager dobbelt så godt! Det synes vi i hvert fald. Prøv det – du kan sagtens lave hjemmelavede forårsruller uden at være en professionel thaikok.

Der skal en del ingredienser i, men lad det ikke afskrække dig. Kombinationen af thaismage med den sprøde, knasende dej gør, at dit fad af hjemmelavede forårsruller vil blive ryddet, før du når at sige “jeg elsker hjemmelavede forårsruller.” Okay, det stemmer måske ikke. Men det er helt sikkert, at dine hjemmelavede forårsruller vil blive nydt!

Ingredienser til hjemmelavede forårsruller

Til cirka 25-30 hjemmelavede forårsruller (afhængig af størrelsen på dine forårsruller) skal du bruge:

  • Forårsrulledej (eller rismel/filodejsplader), kan købes frosne i specialbutikker
  • 400-500 g kød (fx hakket kylling, svinekød, hakkede tigerrejer eller den blanding, du foretrækker)
  • 100 g kål (hvidkål eller spidskål), strimlet
  • 1-2 gulerødder, revet
  • 75 g glasnudler/vermicelli, kogt og afdryppet
  • 5-6 champignon, østershatte, shiitake eller en håndfuld udblødte tørrede svampe, udskåret
  • 50 g bønnespirer
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 4-5 forårsløg, hakket
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili, finthakket
  • 2 spsk ingefær, finthakket
  • 1 spsk mel eller Maizena rørt op i vand
  • 2 spsk østerssauce
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk sukker eller palmesukker
  • Sort peber
  • 1 æg (sammenpisket til at samle lukningen på forårsrulledejen med)
  • 1 l smagsneutral olie til stegning, fx raps- eller solsikkeolie

Sådan gør du 

Kog glasnudler/vermicelli efter pakkens anvisning, lad dryppe af i en sigte og klip dem i mindre stykker.

Forbered alle grøntsager.

Svits forårsløg, hvidløg og chili i lidt olie.

Tilsæt hakket kød og lad det stege igennem.

Tilsæt kål og gulerod og rør godt rundt, tilsæt derefter glasnudler.

Smag til med de øvrige krydderier, tilsæt jævning og lad simre i 5 minutter.

Tag blandingen af varmen og tilsæt bønnespirerne. Lad den derefter køle ned.

Pisk ægget sammen i en lille skål.

Læg forårsrulledejen ud på skærebræt eller køkkenbord.
Placer cirka 1 spsk fyld på hver dejplade. Pensl med æg på kanterne og fold siderne ind over dit fyld. Rul stramt og pres dem forsigtigt, pensl evt igen. Læg dem med sammenføjningen nedad.

Varm olien op – vær forsigtig! Tjek, at den er den rigtige stegetemperatur ved at stikke en tændstik eller træspyd i. Når det bobler om træet, kan du lægge forårsrullerne i. Steg dem kort til de er lysebrune og sprøde.

Læg dine hjemmelavede forårsruller på køkkenrulle, så det overskydende fedtstof suges væk og efterlader forårsrullerne sprøde.

Dressing til dine  forårsruller

Dressing til dine hjemmelavede forårsruller kan være:

Sweet chili sauce/sød chilisauce

Lidt sojasauce

Servér hjemmelavede forårsruller når som helst

Vi synes ikke, der er noget rigtigt eller forkert tidspunkt at servere de forårsruller, du selv har lavet. Det kan være som snack i madpakken, til en picnic, som forret, som hovedretten i sig selv eller som en natmad. Skal dine hjemmelavede forårsruller spille hovedrollen i middagen, så lav en større portion – de skal nok forsvinde hurtigt.