tasty
spring
rolls
hjemmelavede forårsruller – autentisk thaistyle
Forårsruller smager godt. Hjemmelavet smager godt. Så hjemmelavede forårsruller er dobbelt så godt. Det synes vi ihvertfald – og du kan sagtens lave hjemmelavede forårsruller uden at være thai kok!
Der skal en del ingredienser i, men lad det ikke afskrække dig. Kombinationen af thai smage med den sprøde, knasende dej gør at dit fad af hjemmelavede forårsruller vil blive ryddet, før du når at sige ‘jeg elsker hjemmelavede forårsruller.’ OK, det stemmer måske ikke. Men det er helt sikkert, at dine hjemmelavede forårsruller vil blive nydt!
ingredienser til hjemmelavede forårsruller
Til cirka 25-30 hjemmelavede forårsruller (afhængig af størrelsen på dine forårsruller) skal du bruge:
Forårsrulledej (eller rismel/filodejsplader), kan købes frossen i specialbutikker
400-500 gram kød (fx hakket kylling, svinekød, hakkede tigerrejer eller den blanding du foretrækker)
100 gram kål (hvidkål eller spidskål), strimlet
1-2 gulerødder, revet
75 gram glasnudler/vermicelli, kogt og afdryppet
5-6 champignon, østershatte, shiitake eller en håndfuld udblødte tørrede svampe, udskåret
50 gram bønnespirer
2 spsk smags neutral olie
4-5 forårsløg, hakket
3 fed hvidløg
1 rød chili, finthakket
2 spsk ingefær, finthakket
1 spsk mel eller maizena rørt op i vand
2 spsk østerssauce
1 spsk fish sauce
1 spsk soja
1 spsk sukker eller palmesukker
Sort peber
1 æg (sammenpisket, til at samle lukningen på forårsrulledejen med)
1 l smags neutral olie til stegning, fx raps eller solsikke
sådan laver du forårsruller
Kog glasnudler/vermicelli efter pakkens anvisning, lad dryppe af i en sigte og klip dem i mindre stykker
Forbered alle grøntsager
Svits forårsløg, hvidløg og chili i lidt olie
Tilsæt hakket kød og lad det stege igennem
Tilsæt kål og gulerod og rør godt rundt, tilsæt derefter glasnudler
Smag til med de øvrige krydderier, tilsæt jævning og lad simre i 5 minutter
Tag blandingen af varmen og tilsæt bønnespirerne, lad den derefter køle ned
Pisk ægget sammen i en lille skål
Læg forårsrulledejen ud på skærebræt eller køkkenbord
Placer cirka 1 spsk fyld på hver dejplade. Pensle med æg på kanterne, og fold siderne ind over dit fyld. Rul stramt og pres dem forsigtigt, pensl evt igen. Læg dem med sammenføjningen nedad
Varm olien op – vær forsigtig! Tjek, at den er den rigtige stegetemperatur ved at stikke en tændstik eller træspyd i. Når det bobler om træet, kan du lægge forårsrullerne i. Steg dem kort, til de er lysebrune og sprøde.
Læg dine hjemmelavede forårsruller på køkkenrulle, så det overskydende fedtstof suges væk og efterlader forårsrullerne sprøde.
dressing til dine forårsruller
Dressing til dine hjemmelavede forårsruller kan være:
Sweet chili sauce/sød chilisauce
Lidt soya
server hjemmelavede forårsruller når som helst
Vi synes ikke, der er noget rigtigt eller forkert tidspunkt at servere de forårsruller, du selv har lavet. Det kan være som snack i madpakken, på en picnic, som forret, som hovedretten i sig selv eller som en natmad.
Skal dine hjemmelavede forårsruller spille hovedrollen i middagen, så lav en større portion – de skal nok forsvinde hurtigt.